Sposób przygotowania

Płaty śledziowe moczymy przez trzy godziny w zimnej wodzie z dodatkiem cukru.Następnie śledzie opłukujemy i dokładnie odsączamy na sicie. Każdy płat przekrawamy na pół, zwijamy w rulon i spinamy wykałaczką. Cebule obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Marchewki obieramy, opłukujemy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Połowę oliwy rozgrzewamy na patelni i szklimy na niej cebulkę. Dodajemy marchew i mieszając smażymy kilka minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.Marchew z cebulą przekładamy na półmisek i układamy na niej ruloniki ze śledzi. Całość posypujemy marynowanymi kurkami i skrapiamy pozostałą oliwą.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszności; bardzo lubię śledzie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !