Sposób przygotowania

Chleb (czerstwy, który nie nadaje się już do kanapki) kroimy. Jajko roztrzepujemy na talerzu. Gdy olej będzie dobrze rozgrzany zanurzamy szybko chleb w jajku i kładziemy na patelnię. Pieczemy jedną stronę, może być bardziej lub mniej spieczone. Przewracamy na drugą stronę i kładziemy ser żółty.
Podawać na ciepło lub zimno. Można dodać do tego ketchup lub majonez.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne grzanko-tosty
  • 1
    original
    Opublikowano

    anoosia

    mniam, pamietam jak bylam mala to mama mi robila takie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne nieraz robię podobnie
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pomysłowo nigdy sera nie kładłam na wierzch
  • 3
    original
    Opublikowano

    dianix

    ja sera nie dawalam ngdy ale tzreba dac teraz:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krystyna24

    proste i smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Smak dzieciństwa :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    czasami mi przyjdzie ochota na taki chlebek!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    tez takie robie, fajna (sprawa na czerstwy chleb)
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    Bardzo smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    tez robię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    klasyka! ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    tez tak robie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    lubię taki chlebek :) niby nic, a takie smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Pychota.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !