Sposób przygotowania

Filety ryby przekroić na kawałki ( ok. 5 cm). Posolić , popieprzyć , oprószyć mąką i usmażyć na rumiano na oliwie. Odłożyć. Cebulę pokroić w ,, piórka „. Warzywa utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Na oliwie zeszklić cebulę . Dołożyć do niej utarte warzywa . Chwilę smażyć . Podlać wodą, dodać bulion rybny ,ziele angielskie, liście laurowe i dusić 30 minut .Dodać przecier pomidorowy. Doprawić sos solą , pieprzem , cukrem wg uznania i jeśli nie dodawało się bulionu rybnego- maggi .Zagotować . W pojemniku lub słoju układać warstwami : gorący sos – rybę – sos – rybę i tak do wyczerpania składników. Wierzchnią warstwę ma stanowić sos. Zostawić na ok. 12 godzin by ryba przeszła sosem . Podawać na zimno.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    uwielbiam rybki
  • 0
    original
    Opublikowano

    everything

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    wow
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ładnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !