Sposób przygotowania

1. Kalafior podziel na różyczki. Zalej szklanką wody i mlekiem. Posól, gotuj bez pokrywki ok 10 min. Następnie osącz. Odłóż 4 najładniejsze różyczki, a połowę pozostałych zmiksuj na gładko z dodatkiem 2 żółtek. Dopraw sola i gałka.
2. Ser zetrzyj. Dodaj go do zmiksowanej masy wraz z pistacjami i całymi różyczkami kalafiora. Z ciasta wytnij ok 12 kółeczek. Na każdym ułóż po porcji farszu. Zalep brzegi, formując pierożki. Ułóż na przykrytej pergaminem blasze.
3. Resztę żółtek roztrzep z łyżką wody, posmaruj nimi pierożki i posyp je sezamem. Piecz ok 20 min w temp 180 stopni. Masło stop, zrumień na nim sezam. Gotowe pierożki podawaj na gorąco ozdobione różyczką kalafiora polaną masłem z sezamem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    to może być całkiem ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    ciekawy pomysł:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    nigdy nie pomyślałam o takim dodatku do pierożków;)
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    super danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !