Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego dodać drobno pokrojoną cebulę, jajka, tartą bułkę, 3 łyżki mleka (można dodać wodę). Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej. Z mięsa formować małe kuleczki i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Przygotować zalewę. Wodę zagotować z ketchupem. Następnie dodać pieprz, ziele angielskie, cukier, sól. Cebulę pokroić w krążki lub piórka. Ogórki pokroić w plasterki. W nie za dużym naczyniu wszystko układać warstwami. To znaczy mięsne kuleczki przełożyć cebulą i ogórkami i tak na zmianę. Wszystko zalać przestudzoną zalewą i schłodzić 4-5 godzin w lodówce.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !