Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 20-30 dag
cebula 1 sztuka
pomidory 1/2 puszki
olej 1 łyżka
mąka 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
bulion 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z kiełbasą

Na patelni rozgrzać olej. Kiełbasę pokroić w półplasterki. Wyłożyć na patelnię i przesmażyć. Cebulę pokroić w piórka i dodać do kiełbasy. Podlać bulionem, oprószyć mąką i vegetą. Następnie wymieszać. Dodać pomidory i koncentrat pomidorowy. Dusić ok 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 05.03.2012 20:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak