Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego dodać drobno pokrojoną cebulę, tartą bułkę (bułkę można zastąpić kaszą manną). Wbić jajko i doprawić do smaku solą i pieprzem. Zagnieść masę. Ser pokroić w kostkę. Masę rozpłaszczać na dłoni i nakładać pokrojony ser. Następnie formować małe klopsiki. ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. W bulionie rozpuścić żelatynę. Odstawić do stężenia. ugotowane i wystudzone klopsiki układać na półmisku, obsypać osączoną kukurydzą i zalać tężejącą galaretką. Całość dowolnie udekorować.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    bardzo ładnie podane , aż oczy chcą jeść!!!!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !