Sposób przygotowania

Drożdże kruszymy i zasypujemy cukrem i zalewamy ciepłą wodą, odstawiamy na 15 minut, potem dosypujemy mąkę, olej, sól i jajko i wyrabiamy ciasto. Jak będzie już jednolite to odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut.
Cebulę obieramy i kroimy w pióra, czosnek po obraniu kroimy w cieniutkie plasterki. Podsmażamy na odrobinie oleju czosnek i cebulę, doprawiając solą i pieprzem do smaku. Jak cebula się zeszkli dorzucamy puszkę pomidorów krojonych bez skórki i dusimy parę minut, dodajemy część oliwek pokrojonych w plasterki mieszamy i doprawiamy do smaku suszonymi ziołami.
Ciasto rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wykąłdamy na ciasto pomidorowy sos, na wierzchu układamy plastry żółtego sera, na serze ananasa pokrojonego na kawałki, porwane paluszki karabowe, i resztę oliwek pokrojonych na plasterki.
Pizzę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 20 minut

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Wygląda wyśmienice. Oj, zjadłabym sobie teraz kawałek....to moje ulubione danie od czasów dziecięcych i chyba nigdy się to nie zmieni :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    Uwielbiam surimi więc przepis na pewno wypróbuję:D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubię surimi, więc danie pewnie by mi smakowało. Pomysłowe, ale nie wiem, czy bym się odważyła upiec:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !