Sposób przygotowania

Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój na cienkie plasterki i jeszcze raz opłucz – wysusz.
Na dwóch patelniach rozgrzej olej – na jednej powinien być bardzo mocno rozgrzany, a na drugiej średnio. Wrzuć ziemniaki najpierw na tłuszcz średnio rozgrzany, a gry wypłyną – łyżką cedzakową przełóż je na gorący tłuszcz.Na gorącym ziemniaki mają się nadymać.
Gdy już ziemniaki nabiorą złocistego koloru, wyjmij je łyżką cedzakową i odsącz z tłuszczu.
Oprósz solą lub papryką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eewelina

    no i proszę - nawet chipsy można zrobić samemu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !