Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana inaczej
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podsmażamy na odrobinie oleju, dorzucamy cebulę pokrojoną w pióra i smażymy aż cebula się zeszkli. Podrzybki czyścimy i kroimy na mniejsze kawałki, dorzucamy na patelnię, marchewkę obierami i pokrojoną na plasterki dorzucamy na patenię. Wszystko dokładnie mieszamy i smazymy ok 10 minut na niewielim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Na sam koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, wszytsko doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Kurczaka z grzybami układamy na zapieczonych ziemniakach i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie z dołu) i pieczemy ok 30 minut.
Nakładamy na talerze i podajemy polane jogurtem naturalnym posypane słodką papryką w proszku