Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy. 5 minut przed końcem gotowania wsypujemy mąkę i gotujemy ziemniaki do miękkości. odcedzamy delikatnie i ziemniaki z mąką ubijamy pałką na jednolitą klejącą masę . Nakładamy na talerze za pomocą łyżki maczanej w tłuszczu ja polewam skwarkami i podaję z maślanką , mniam:)

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Ja robię prażuchy z mąką ziemniaczaną- tylko trzeba się nieźle napocić, żeby ją dokładnie ubić, ale warto, bo są pyszne- zwłaszcza polane przesmażoną (prawie spaloną:-D) cebulką i podawane z kefirem, maślanką lub kwaśnym mlekiem :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    fajne,musze wyprobowac
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    oj jak ja je lubię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !