Sposób przygotowania

Czerwone cebule obrać, pokroić na dość cienkie krążki. Papryczkę umyć, pokroić na paski, oddzielić nasionka. Cebulę białą obrać, pokroić w krążki. Ogórek opłukać, wytrzeć, nie obierać, pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać olej, lekko zeszklić białą cebulę. Dodać paprykę i ogórek., przesmażyć mieszając, podlać odrobiną wody, dodać jarzynkę, dusić 5 minut. Sosem warzywnym z patelni polać krążki czerwonej cebuli, posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać jako dodatek do duszonych, gotowanych i pieczonych mięs z ziemniakami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !