Sposób przygotowania

Pieczarki umyć, oszuszyć, odkroić nóżki. Wędlinę pokroić w cienkie paski. Cebulę i nózki pieczarek drobno posiekać, podmażyć na łyżce masła, następnie przestudzić i dodać rozmącone jajo, ser, połowę bułki tartej, natkę pietruszki i wędlinę, wymieszać. Doprawić do smaku przyprawą warzywną, cząbrem i pieprzem. Kapelusze pieczarek nadziać farszem, posypać pozostałą bułką tartą i ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Wstawić do pierkanika nagrzanego do temp. 200 stopni C i piec ok. 20 minut. Podawać na gorąco.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !