Sposób przygotowania

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Tymianek opłukujemy, osuszamy i odrywamy listki od gałązki. Kapary drobno siekamy. Cebulkę oczyszczamy, opłukujemy i kroimy. Boczek kroimy w cienkie paseczki i podsmażamy na łyżce masła. Gdy boczek nabierze złotobrązowego koloru dodajemy cebulkę ze szczypiorkiem i dusimy ok. 1 min. Wlewamy ocet. Całość dusimy do czasu aż odparuje cały płyn. Wlewamy bulion i dusimy do czasu aż odparuje połowa płynu. Pozostałe masło kroimy w wiórki i dodajemy do sosu. Następnie dodajemy kapary i tymianek. Sos krótko podgrzewamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron rozkładamy na talerze i polewamy przygotowanym sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !