Sposób przygotowania

Do mielonej cielęciny dodać namoczoną bułkę i białko z jajka. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz wsypujemy doń posiekaną zieleninę. Dokładnie wyrabiamy. Wilgotnymi dłońmi formujemy kotlety okrągłe, które kolejno kładziemy na rozgrzany na patelni tłuszcz. Kiedy kotlety się zarumienią przekładamy je do płaskiego rondelka, dodajemy odrobinę tłuszczu i obsypujemy obranymi i obczyszczonymi wcześniej pieczarkami. Dusimy tak pod przykryciem dolewając jeśli trzeba trochę wody, Po 25 minutach dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku już solą i odrobiną mąki. Przybieramy do ozdoby zieloną pietruszką. Fajnie smakują z frytkami oraz smażonymi talarkami z ziemniaków.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    Polecam!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !