Sposób przygotowania

Fasolę wieczorem zamoczyć , na drugi dzień gotujemy ją w tej samej wodzie , gdy zacznie się gotować to wrzucamy 2 kostki , mogą być rosołowe, czy drobiowe i to ma się gotować , w tym czasie łopatkę umyć i pokroić w kostkę doprawić wszystkimi przyprawami i usmażyć , po usmażeniu wrzucamy z patelni do fasoli gotującej się . Wszystko nadal razem gotujemy do miękkości. Po 2 godzinach , gdy fasola z łopatką są już miękkie to zabarwiamy koncentratem i zagęszczamy 2 łyżkami tłuszczu z 1 łyżką mąki. Wymieszać . Ziemniaki ugotowane odcedzamy wykładamy na talerz najlepiej głęboki i łyżką nalewamy fasolę .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubie fasolke ale z ziemniakami jeszcze nie jadłem
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pyszna ja jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pyszna ja jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pyszna ja jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasica2210

    Dobre :) Polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !