Sposób przygotowania

Warzywa umyć. Ziemneiaki i cebulę obrać, marchewki oskrobać, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, obciąć końce fasolki, pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić ziemniaki i pomidory w kostkę, marchewki, cebule i cukinie w plasterki, paprykę w paski, a fasolę na kawałki. Cebulę zeszklić na oliwie i dodać pozostałe warzywa oprócz pomidorów., lekko posolić. Dusić na małym ogniu pod przykryciem, często mieszając. Gdy jazyny zmiękną, dodac pomidory, zioła, sos sojowy i dusić na małym ogniu do miękkości. Na koniec posypać natką pietruszki i wymieszać. Podawaćz ryżem, kładzionymi kluskami lub jako dodatek do mięs i ryb.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !