Sposób przygotowania

W miseczce rozgniećś twaróg dodajemy żółtko mąkę, i tyle mleka aby skałdniki dobrze sie połączyły. Uzyskane ciasto rozwałkowywujemy do grubości 1 cm, kroimy na kawałki, w które zawijamy truskawki i formujemy knedle. Gotowe wkłądmay do lekko osolonej wrzącej wody i gotujemy 3-4 minuty. Po wypłynięciu na powieszchnię i posypujemy cukrem lub polewamy roztopionym masłem lub śmietaną.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    spróbuję tylko że z mrożonych truskawek!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    spróbuję tylko że z mrożonych truskawek!
  • 3
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    lubię takie!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beata73

    lubię wszystko co jest z mąki!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    robiłam z borówkami i wyszły pysznie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    takie robię i takie lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !