Sposób przygotowania

Ogórki ze skórką kroimy w plastry, solimy i odstawiamy na ok. 2 godz. Cebule obieramy, kroimy w plastry, solimy i odstawiamy / w osobnej miseczce/ na 2 godz. Z wody, soli, cukru i przyprawy do grilla gotujemy zalewę. Na spód słoiczków układamy koper, troche odsączonej cebuli, natkę pietruszki i dodajemy ogórki. Do każdego słoika wsypujemy po łyżce gorczycy i zalewamy gorącą zalewą. Zakręcamy. Nie pasteryzujemy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    polecam :)
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    robię podobne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    to mi posmakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !