Sposób przygotowania

Mięso opłukujemy, osuszamy i kroimy w małą kostkę. Z papryk usuwamy gniazda nasienne i razem z cebulą kroimy w paseczki lub kostkę. Wszystko razem mieszamy. Dodajemy jajka wymieszane z koncentratem, dodajemy obie mąki, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Wszystko dokładnie wyrabiamy i formujemy kotleciki, które opiekamy na gorącym tłuszczu. Przed końcem smażenia, tuż przed podaniem posypujemy startym żółtym serem, przykrywamy i czekamy aż ser się roztopi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    takie bym na pewno zjadł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !