Sposób przygotowania

Schab opłukujemy, osuszamy. Dwa ząbki czosnku obieramy, przekrawamy na pół. W schabie robimy ostrym nożem nacięcia w które wkładamy czosnek. Przygotowujemy marynatę: pozostały czosnek obieramy i drobniutko siekamy. Dodajemy obie mielone papryki, olej, musztardę, keczup, miód i sok z cytryny. Dokładnie mieszamy.Dodajemy sól, pieprz, ziele angielskie i liście laurowe. Ponownie mieszamy. Schab polewamy marynatą i w marynacie odstawiamy na 4 godziny do lodówki. W tym czasie kilkakrotnie mięso obracamy.Następnie mięso przekładamy do rękawa, polewamy marynatą. Pieczemy ok. 1,5 godziny w temp. 180 stopni C. 15 min przed końcem pieczenia folię rozcinamy, by mięso się zrumieniło.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !