Sposób przygotowania

Gotujemy bulion warzywny z włoszczyzny listka laurowego ziela angielskiego ,pod koniec gotowania dodajemy kostkę bulionu,kucharek pieprz pokrojony ząbek czosnku imbir i kawałek skorki cytrynowej.Do mielonego mięsa dodajemy pokrojoną cebulę jajko sól i pieprz do smaku oraz drobno posiekaną natkę pietruszki.Dokładnie mieszamy i formujemy pulpety wielkości orzecha włoskiego.Z bulionu wyjmujemy włoszczyznę i do wrzącego wkładamy pulpety i gotujemy na małym ogniu 10 min.Delikatnie wyjmujemy pulpety do bulionówek i zalewamy przecedzonym rosołem i dekorujemy gotowanymi warzywami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    chętnie spróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    Pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    Pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wazka

    Extra przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !