Sposób przygotowania

Filety płuczemy i kroimy na niewielkie romby o długości 4 cm.
Przyprawy z cukrem i sola gotujemy w szklance wody.
Dolewamy ocet.
Studzimy i zalewamy śledzie wraz z pokrojoną w piórka cebulą .
Tak przygotowane wsadzamy na całą noc do lodówki.
Na drugi dzień ugotowane buraki ścieramy na tarce o grubych oczkach.Układamy najlepiej w szklanej salaterce po kolei warstwami majonez, śledzie z cebula , buraki, majonez i tak do wyczerpania składników.
Wierzch sałatki dekorujemy posiekanym szczypiorkiem i koperkiem.
Podajemy schłodzoną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię takie połączenie:)
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    nie ma to jak swojskie śledzie własnej roboty ;)
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    nie ma to jak swojskie śledzie własnej roboty ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczny śledzik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    bardzo efektownie muszą wyglądać
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha, moje smaki :)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !