Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i 1/3 część gotujemy.
Po ugotowaniu przeciskamy przez praskę.
Resztę ziemniaków ścieramy na tarce o drobnych oczkach i odciskamy na gazie od nadmiaru soku.
Odciśnięty sok odstawiamy na 15 minut a powstały po tym czasie osad mieszamy z ugotowanymi i surowymi ziemniakami.
Solimy do smaku.
Z masy ziemniaczanej formujemy wałek a następnie kule.Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 10 minut od momentu wypłynięcia na wierzch.
Boczek kroimy w kostkę i siekamy cebulę .
Smażymy razem na rozgrzanym oleju i polewamy gotowe pyzy.
Możemy posypać posiekanym koperkiem.
Pycha.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    pyszniutkie pyzy :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    David

    moje ulubione
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    mniam, bardzo lubię !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !