Sposób przygotowania

Na kotlety:
500 g łopatki wieprzowej
2 jajka
1 cebula
2 ząbki czosnku
4 łyżki kaszy manny
5 łyżek bułki tartej
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki pieprzu
100 ml wody
Farsz:
2 garście suszonych grzybów
1 cebula
1/4 kostki masła
3 szczyty soli
2 szczypty pieprzu
1 łyżka bułki tartej
150 ml oleju do smażenia

Grzyby ( ja użyłam kożlaków ) namoczyć i ugotować.
Odsączyć je z wody, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle razem z pokrojoną w kostkę cebulą.
Doprawić farsz do smaku solą i pieprzem, oraz dodać łyżkę bułki tartej i wymieszać.
Mięso opłukać i zmielić.
Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa.
Wlać wodę, wsypać bułkę tartą i kaszę, wbić jajka, doprawić do smaku i wymieszać.
Farsz i mięso podzielić na 7 części.
Masę mięsną rozłożyć na dłoniach formując placek, na środek nałożyć farsz i zakrywać go mięsem formując podłużny kotlet.
Tak przygotowane kotlety smażyć na oleju po około 6 minut z każdej strony.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Identycznie robię, ale z pieczarkami, muszę spróbować Twojego sposobu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Uwielbiam grzyby, więc takie mielone to coś dla mnie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    ciekawie wyglądają :) tez muszę wpleść grzybki w moje mielone :)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    polecam
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Pyszne są takie grzybowe dodatki w mięsie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !