Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Taki domowy przecier nie będzie tak gesty i o intensywnym ciemno czerwonym kolorze jak kupiony, ale możemy za to być pewni, ze nie jest napakowany różnymi konserwantami i zagęszczaczami. Na poczatek sparzamy pomidory, aby skórka łatwo nam odeszła. Kiedy już obierzemy pomidory kroimy je na mniejsze kawałki i wrzucamy do dużego garnka i wlewamy troche wody, aby nie przypalily się zanim puszczą sok. Można także je posolić. Gotujemy kilkanaście minut aż się rozgotują. Następnie miksujemy je blenderem na gładka masę.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    domowe najlepsze... ja robie podobnie ale zamrażam w woreczkach
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja też zamrażam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Taki jest najlepszy!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    nie ma to jak domowy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !