Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, odłożyć do lodówki na 2-3 godziny. Morele umyć, zalać ciepłą wodą i moczyć około 2 godziny. Następnie wyjąć mięso z lodówki, naciąć 2 kieszenie, posmarować dżemem i wypełnić osączonymi z wody morelami. Mięso położyć w brytfannie, polać oliwą i zalewą z moreli. Piec około 1 godz w temp 180 stopni polewając od czasu do czasu wytworzonym podczas pieczenia sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kejt2

    Chyba wypróbuję tą wersję bo za śliwkami suszonymi nie przepadam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    polecam, ja taki robię w rękawie
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    polecam, ja taki robię w rękawie
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawa propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    prawdziwa pychotka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !