Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1
ser camembert 60 gram
mąka 1/2 szklanki
olej do smażenia
szpinak 50 dag
cebula 1
czosnek 2 ząbki
śmietana 30% 100 ml
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak ze szpinakiem

Ser kroimy na cienkie plasterki. Myjemy i osuszamy szpinak, usuwamy łodygi a liście drobno kroimy. Myjemy filet i nacinamy tak, aby w środku powstała kieszonka. Do środka wkladamy kilka plasterków sera. Filet oprószamy przyprawami, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron. Cebulę obieramy i drobno siekamy, szklimy ją na gorącym oleju, dodajemy szpinak i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wlewamy śmietanę i doprawiamy. Podajemy filet, a na to pierzynkę ze szpinaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 05.01.2014 22:03
wyglądałaby nieziemsko apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak