Sposób przygotowania

Ryż ugotować w osolonej wodzie na 3/4 miękkości. Pieczarki pokroić i podsmażyć na oleju, przyprawiając solą i pieprzem. Wyrobić mielone z pieczarkami, ryżem, startą na dużych oczkach tarki jarzynowej cebulą, jajkami i przyprawami. Zawijać farsz w liście wcześniej sparzonej kapusty. Ułożyć w garnku, podlać wodą od parzenia kapusty i gotować ok.40min. Z sosem poszłam na łatwiznę i przyrządziłam sos z paczki dodając odrobinę śmietany.

Komentarze

  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    zjadłabym takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    tez myślałam nad tym, żeby zrobić gołąbki z grzybami :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    świetny pomysł z tymi pieczarkami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubie gołabki ale z pieczarkami jeszcze nie jadłem,nastepnym razem pieczarki na pewno dodam :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne gołąbki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !