Sposób przygotowania

Ziemniaczki dokładnie szorujemy i w łupinach gotujemy ok. 5 min, odsaczamy, studzimy i kroimy w ćwiartki. Fasolkę szparagową oczyszczamy, odcinamy koncówki i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok. 10 min., odsączamy, studzimy i kroimy na ok. 3 cm kawałki. Cukinię kroimy w plasterki, pomidora w kostkę.Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy ziemniaki, fasolkę i cukinię. Oprószamy papryką i podsmażamy ok. 5 min. Dodajemy odsączoną kukurydzę, porojonego pomidora i paprykę / zamiast świeżej papryki możemy użyć paprykę konserwową/. Wszystko podsmażamy, doprawiamy paprykami, solą i pieprzem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !