Sposób przygotowania

Kapustę pokroić na kawałki, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać szczyptę soli i ugotować. Na patelni rozgrzać smalec, włożyć pokrojony w kostkę boczek i zrumienić. Następnie dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Ugotowaną kapustę wyjąć z wody, wystudzić, odcisnąć i pokroić. Włożyć na patelnię do boczku i cebuli, przyprawić do smaku, wymieszać i chwilę poddusić. Z tym farszem podawać łazanki, makarony i krokiety.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    a ja również robię z takim farszem pierogi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    przydatny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy pomysł na farsz.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !