Sposób przygotowania

Jest to przepis, który powstał z potrzeby chwili dla mojego małego gościa, cierpiącego na celiakę.

Mąkę kukurydzianą przesypać do miski. Dodać proszek do pieczenia, cukier oraz sól. Dobrze połączyć ze sobą. Wlać mleko i śmietanę. Dodać masło. Wbić jajko.
Wszystko razem wymieszać. Tak przygotowane ciasto przelewać do foremek na muffinki do 1/2 wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 170 stopni i piec ok. 20 minut sprawdzając patyczkiem, czy bułeczki są już dobre.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    ale ślicznie wyglądają! Gratuluję przepisu.;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    słodko wyglądają:))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !