Sposób przygotowania

W szklanym naczyniu wymieszać sos sojowy, sok wyciśnięty z połowy cytryny, olej sezamowy oraz przyprawy: karkówka klasyczna, pieprz cytrynowy, tymianek i sól.

Mięso, oczyścić, umyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Starannie natrzeć przygotowaną mieszaniną. Przykryć folią spożywczą i odstawić w chłodne miejsce na 12 godzin.

Po tym czasie mięso umieścić w naczyniu żaroodpornym, obsypać obranymi i pokrojonymi w grubą kostkę cebulami. Naczynie z mięsem wsunąć w rękaw do pieczenia.

Piec godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C (10 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw - wierzch karkówki ładnie się przyrumieni).

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    fanie spieczona, taka w sam raz!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Super smaczna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Coś w sam raz dla mnie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    To ja poproszę taką karkówkę na kolację:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Zapowiada się smakowicie. Zjadłabym plasterek.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Zapowiada się baaaardzo smacznie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszne mięsko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    hmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !