Sposób przygotowania

Mięso umyć, oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i zmielić. Dodać jajko, bułkę tartą, przyprawę do mięsa mielonego, natkę pietruszki oraz uprzednio zeszkloną i wystudzoną dymkę. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Mięso podzielić na równe porcje i formować z niego małe placki, na których należy ułożyć pokrojony w kostkę ser feta. Całość zawinąć formując klopsiki, podsmażyć na złoty kolor, a następnie piec około 15 minut w temperaturze 150°C.

Pomidory zmiksować, dodać 2 dymki wraz ze szczypiorem i pestki słonecznika. Doprawić do smaku bazylią, solą i pieprzem. W tak przygotowanej salsie maczać upieczone kulki mięsne.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    Lubię ser feta, fajnie wykorzystany.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    feta odpada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    feta odpada
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dawid18

    Ciekawy przepis , i napewno będzie smaczny
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    z fetą muszą być okropne
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    feta jest pyszna:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    ciekawy pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    o jakie ciekawe połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    pysznosci
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa36

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetycznie wygląda :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !