Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka ktoimy na kotlety. Za pomocą woreczka i tłuczka wyrównujemy ich grubość uważając, żeby nie zrobić dziury. Posypujemy kotlety równomiernie przyprawami. Na jeden talerz wysypujemy mąkę, do drugiego wbijamy jajka, na trzeci wysypujemy otręby. Do otrębów można dodać trochę papryki mielonej i wymieszać dla koloru przy podsmażaniu. Rozkłócamy jajka i panierujemy kotlety, obtaczamy kolejno w mące, jajku i otrębach z papryką. Otręby trzeba trochę docisnąć do kotleta, żeby nie odpadały. Rozgrzewamy patelnię z kilkoma łyżkami posolonego oleju i smażymy kotlety. Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !