Sposób przygotowania

Umyte brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy 3 min w osolonym wrzątku,wyjmujemy łyżką cedzakową odsączamy i układamy w wyparzonych słoikach.Do wywaru po brokułach dodajemy cukier szklankę octu winnego i listki laurowe i gorącą zalewą zalewamy brokuły.Zakręcamy i pasteryzujemy 20 min.W ten sam sposób można przygotować marynowaną brukselkę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ana87

    Przymierzam się do gotowania. Zastanawiam się jakie znaczenie ma ilość wywaru po gotowaniu w stosunku do pozostałych składników - nieprecyzyjna receptura. Na oko tylko chłop w szpitalu umarł.. ;) W przypadku zwykłego 10% octu podobno powinno zachować się proporcje z wodą 1:4. Nie wiem, czy w przypadku octu winnego mam się do tego odnieść, zakładając jego 6%-ową moc? Z góry dziękuję za cenną radę. Pewnie zanim otrzymam odp, zdąrzę wypróbować inny przepis, ale brokułów na bazarze w bród;) Czekam zatemz niecierpliwością. Pozdrawiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !