Sposób przygotowania

Mięso mielone łączymy z wątróbkami miksując. Bułkę czerstwą namoczyć w wodzie. Natkę pietruszki drobno posiekać. Do mięsa dodać bułkę tartą, bułkę namoczoną w wodzie i 2 jaja. Doprawi do smaku solą i pieprzem. Dobrze, żeby masa była dość gęsta. Foremkę najlepiej keksówkę posmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Ciasto włożyć do foremki. Piec ok 1 godz w temperaturze ok 160 stopni. Mięsko mielone nie musi być idealnie chude, lekki tłuszczyk będzie dobrze trzymał pieczeń.

Komentarze

  • -2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ubożuchna ta pieczeń. Bez przypraw. Kiepściutki przepisik.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    smaczne
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    wyśmienita
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    musi być pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !