Sposób przygotowania

Fasolę wsypujemy do miski i zalewamy chłodną przegotowaną wodą na noc. Do garnka wkładamy fasolę, kostki bulionowe (np. wołowe), posypujemy kucharkiem i posiekanymi liśćmi selera zalewamy wodą i gotujemy aż fasolka będzie miękka. Kiełbasę obieramy ze skóry, kroimy w pólksiężyce. Obraną cebulę kroimy również w pólksiężyce. Podsmażamy kiełbasę i cebulę. Kiedy fasolka jest już lekko miękka dokładamy podsmażoną cebulę i kiełbasę, gotujemy razem. Koncentrat pomidorowy rozprowadzamy w niewielkiej ilości przegotowanej wody i dokładnie mieszamy ze wszystkimi składnikami. Mąkę rozprowadzamy w małej ilości wody, zagęszczamy nią fasolkę. Przyprawiamy do smaku Maggi i pieprzem białym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Uwielbiam fasolkę po bretońsku!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    ja tez
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    ja tez
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    bardzo lubię :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    lubi?
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna43

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !