Sposób przygotowania

1. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój na ćwiartki. Włóż do garnka, zalej wrzątkiem, posól. Gotuj ok 10 min. Odcedź, lekko przestudź.
2. Na patelni rozgrzej olej. Na nim podsmaż ziemniaki na rumiano. Przesuń je na bok patelni, a na wolnej przestrzeni umieść oczyszczone grzyby i cebulę pokrojoną w plasterki. Mieszając, smaż ok 10 min. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj grzyby z ziemniakami. Posyp posiekaną natką. Podgrzewaj jeszcze ok 3 min. Danie podawaj z dużym kleksem kwaśnej śmietany.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    przepyszny obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !