Sposób przygotowania

Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, Smażyć na połowie masła, często mieszając, aż stanie się szklista. Dolać białe wino i odparować, podgrzewając na wolnym ogniu. Dodać śmietanę i posiekany koperek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu przez 8-10 minut. Ryby dokładnie umyć, usunąć śluz, starannie osuszyć. Posypać solą i pieprzem, lekko wcierać przyprawy. Obtoczyć w mące, włożyć na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złocisty kolor. Naczynie żaroodporne posmarować resztą masła, włożyć przygotowane ryby. Zalać sosem śmietanowym i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni. Piec przez około 20 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super pomysł na rybkę
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszny
  • 3
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny
  • 3
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie miałam okazji spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    chętnie bym zjadła
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super jedzonko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    uwielbiam lina
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    oj, zjadłabym lina
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    rewelacja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lin w śmietanie to rarytas:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super smaczna rybka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo smacznie przygotowana ryba
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha, moje smaki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    takiej jeszcze nie jadlem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    pyszna rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    jeszcze nie próbowałam-musi być pyszna rybka
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    świetnie przyrządzony

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !