Sposób przygotowania

nalesniki przygotowujemy np według tego przepisu lub swojego wlasnego sprawdzonego:
# 2 szklanki mąki
# 1 jajko
# 1 szklanka mleka
# 0,5 szklanki gazowanej wody
# sól

Wszystkie skaldniki na naleśniki miksujemy i śmażymy na rozgrzanej patelni cienkie naleśniki po obu stronach.
Pieczarki oraz ser ucieramy na grubych oczkach, cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę. Cebulę oraz pieczarki przesmażamy razem na wolnym ogniu z dodatkiem soli i pieprzu. Do przestudzonych grzybów dodajemy seroraz wbijamy jajka - doprawiamy do smaku i mieszamy. Nakładamy na srodek każdego naleśnika cienką warstwę farszu, zwijamy i panierujemy w jajku i bułce - smażymy na rumiany kolor. podajemy na cieplo by ser byl rozpuszczony

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !