Sposób przygotowania

1. 5 jajek ugotować na twardo. Połowę czosnku przecisnąć przez praskę, połączyć z mięsem i zmielić w maszynce. dodać 1 surowe jajko, sól i pieprz ziołowy. Wymieszać na jednolitą masę i podzielić n a2 części.
2. Jedną część mięsa włożyć do foremki i ułożyć na niej obrane jajka. Przykryć je drugą częścią mięsa i uformować pieczeń. Piec ją w temp. 180 stopni przez 60 min.
3. Przygotować sos: jogurt wymieszać z resztą czosnku przeciśniętą przez praskę. Dodać pokrojony w kostkę ogórek oraz posieką natkę, szczypior i koperek. Przyprawić majerankiem, oregano, solą, ziołami i piepzrem ziołowym. Podawać razem z sosem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    super jest, sam bym zjadł
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    pycha mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    świetny przepis,chętnie skorzystam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    ppaulina

    mięsko pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !