Sposób przygotowania

Kurki dokładnie umyć, pokroić tylko większe grzyby (małe niech pozostaną w całości).
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać grzyby i smażyć na małym ogniu 15 min, aż woda wyparuje. Dodać natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku. Sos zabielić śmietaną i mąką. Wszystkie składniki wymieszać i jeszcze chwilę smażyć, aż sos zgęstnieje.
Podawać do mięs lub makaronów. Ja podaję z kotletami schabowymi. Polecam!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kejt2

    Pycha!
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    fajny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Paweł29

    Pyszności.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !