Sposób przygotowania

Boczek drobniutko kroimy, przekładamy na patelnię i podsmażamy na maleńkim ogniu. Dymki obieramy, cebulki drobno siekamy i dodajemy do częściowo wytopionego boczku. Podsmażamy często mieszając i solimy żeby cebulka nie przypaliła się. Dodajemy masło. Paprykę kroimy w kosteczkę i dodajemy na patelnię. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i wrzucamy na patelnię. Mieszamy i podsmażamy. Po ok. 10 min wlewamy rozmącone w garnuszku jajka, doprawione solą i pieprzem. Mieszamy. Smażymy w zależności od upodobania mocno lub lekko ścinając jajka. Jajecznice przekładamy na talerze i posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Taka jajecznica to jest coś :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna43

    konkretna :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !