Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paróweczki zapiekane w chlebie tostowym :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt.
śmietana kremówka 1/3 szklanki
ser tarty 4 łyżeczki (ostry)
chleb tostowy 4 kromki
parówki 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Paróweczki zapiekane w chlebie tostowym :

Kromki chleba tostowego rozwałkować wałkiem do ciasta . Jajko roztrzepać ze śmietanką , solą i mielonym pieprzem . Chleb moczyć z obu stron w jaku ze śmietanką , na każdą kromkę kłaść łyżeczkę sera i parówkę .Zwinąć w rulonik ( delikatnie bo nasiąknięty chleb może się rozpadać ).Spiąć wykałaczką .Na patelni rozgrzać olej ( sporo ) i na gorący kłaść ruloniki .Smażyć na rumiano z obu stron .Wyjąć .Usunąć wykałaczki .
Podawać jako ciepłą przekąskę z surówką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 28.09.2010 13:41
Fajny pomysł
eli_555 22.09.2010 10:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak