Sposób przygotowania

Marchew , pietruszkę i seler utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ).Por pokroić w pół plasterki .Warzywa włożyć do garnka , zalać wodą , dodać Bulionetki i doprowadzić do wrzenia.
Mięso zmieszać z jajkiem, kaszą manną i koperkiem .Doprawić solą , pieprzem i majerankiem .Formować małe pulpeciki ( ok 24 sztuk ) i wrzucać na wrzątek.
Gotować ok 30 minut.
Pomidory pelati wyjąć z puszki i pokroić na kawałki .Wrzucić do zupy razem z sosem. Dodać rozprowadzony zupą przecier pomidorowy i zagotować .
Doprawić do smaku pieprzem mielonym i szczyptą cukru.
Podawać z porcją makaronu, posypaną natką pietruszki - osobno podać śmietankę tak by każdy zabielał nią sobie zupę na talerzu .



Do garnka wrzucić warzywa , ryż , kostki bulionowe. Zalać wodą . Gotować przez 30 minut . Na wrzący wywar wrzucać kulki z mięsa mielonego ( wielkości orzecha włoskiego ) . Gotować 20 minut . Dodać przecier pomidorowy i pieprz mielony . Zagotować . Wlać śmietankę .

Podawać posypaną zieloną pietruszką .

Spróbuj również

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !