Sposób przygotowania

W średnim garnczku podsmażyć pokrojoną cebulę w kostkę na maśle lub margarynie. Wrzucić pokrojone w talarki pieczarki i poddusić do miękkości. Dodać dwie kostki rosołowe i ser topiony. Serek rozdrobnić widelcem i dobrze połączyć z zawartością garnka. Dolać z 1,5 litra wody i zagotować.

W trakcie podzielić umyty brokuł i podzielić na małe różyczki. Wrzucić do garnka i poczekać aż będzie miękki. Mąkę, majonez wymieszać z 1/2 szklanki wody. Wlać do garnka i mieszać aż ładnie się wszystko się połączy. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i gotowe.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    nie dałabym chyba tych kostek bo ich nie lubię, ale sos świetny
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Z brokułami nie robiłam - może być ciekawy:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis;]
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Świetny :):)
  • 3
    original
    Opublikowano

    kotlet

    fajny grzybowy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    jest na pewno bardzo smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !