Sposób przygotowania

1. Obierz i drobno posiekaj cebulę. Podsmaż na maśle, ostudź. Do mięsa dodaj cebulę, bułkę tartą, jajko i przyprawy. Wyrób na gładką masę. Odstaw na 15 min w chłodne miejsce. Uformuj klopsiki o średnicy 4 cm.
2. Zagotuj bulion. Do wrzącego płynu wkładaj partiami klopsiki. Gotuj ok 10 min od wypłynięcia. Wyjmuj je łyżka cedzakową, bulion zachowaj.
3. Rozmieszaj śmietanę z mąką, dolej łyżkę gorącego bulionu i sok wyciśnięty z cytryny. Tak rozprowadzona śmietanę wlej do wrzącego bulionu. Gotuj ok 10 min, aż sos zgęstnieje. Włóż klopsiki i gotuj jeszcze kilka minut, żeby się podgrzały. Na koniec wsyp posiekany koperek, ostrożnie wymieszaj i zdejmij z ognia. Podawaj z ziemniakami z wody.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jeszcze nie słyszałam o takich wypróbuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jeszcze nie słyszałam o takich wypróbuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Świetny pomysł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    apetyczne !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !