Sposób przygotowania

Bryndzę zmielić w maszynce z ugotowanymi i przestudzonymi ziemniakami. Dodać żółtka posiekany szczypiorek, paprykę, gałkę muszkatołową, cukier i sól do smaku. Wszystkie składniki utrzeć na jednolitą masę . Ubić pianę z białek, dodać do masy i ostrożnie mieszając, wsypywać mąkę. Z masy formować krążki, placki i smażyć w tłuszczu. Podawać ze śmietaną posypane szczypiorkiem.

Spróbuj również

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    myślałam, że to faktycznie rodzaj sernika chociaż wytrawnego....a tu placuszki :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    i skąd ja wezmę bryndzę?????
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo dawno nie widziałam nigdzie bryndzy:)takich placuszków jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    A to ciekawe :)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ciekawe w smaku te placuszki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !