Sposób przygotowania

Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki curry, odsączamy i studzimy.Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy widelcem. Cebulę obieramy i drobno siekamy.Oliwki kroimy na ćwiartki. Mięsiste pomidory obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, odsączamy na sicie z soku. Z jabłek usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki i mieszamy. przygotowujemy sos: śmietanę mieszamy z jogurtem, sokiem z cytryny i keczupem. Dodajemy cukier puder, słodką paprykę, imbir, curry, sól i pieprz.Powstałym sosem polewamy sałatkę i delikatnie mieszamy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !